Aantal personen: &l
300 gr rauwe (niet geroosterde pinda‘s)<BR>2 fijngesneden sjalotjes<BR>1 geperst teentje knoflook<BR>½ tl garnalenpasta (trassi)<BR>1 tl sambal oelek<BR>1à 2 tl tamarindepasta<BR>2 à 3 tl bruine suiker<BR>1 el ketjap manis<BR>zout <BR>4 dl water
Roerbak 300 gr rauwe (niet geroosterde pinda‘s) circa 4 minuten in 1 dl hete olie. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze goed uitlekken. Wrijf of hak de pinda‘s fijn in een vijzel of keukenmachine. Schep de olie op 1 el na uit de pan en bak 2 fijngesneden sjalotjes, 1 geperst teentje knoflook en ½ tl garnalenpasta (trassi) circa 3 minuten in de achtergebleven olie. Voeg 1 tl sambal oelek, 1 à 2 tl tamarindepasta, 2 à 3 tl bruine suiker, 1 el ketjap manis, zout en 4 dl water toe en laat de saus op zacht vuur circa 5 minuten koken. Voeg eventueel meer water toe als de saus te dik is. De saus kan goed afgesloten 1 à 2 weken worden bewaard. Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |