Saos Katjang (pindasaus)

Saos Katjang (pindasaus)

Saos Katjang (pindasaus)

Aantal personen: &l

Bereidingstijd:

Ingrediënten

300 gr rauwe (niet geroosterde pinda‘s)<BR>2 fijngesneden sjalotjes<BR>1 geperst teentje knoflook<BR>½ tl garnalenpasta (trassi)<BR>1 tl sambal oelek<BR>1à 2 tl tamarindepasta<BR>2 à 3 tl bruine suiker<BR>1 el ketjap manis<BR>zout <BR>4 dl water

Bereiden

Roerbak 300 gr rauwe (niet geroosterde pinda‘s) circa 4 minuten in 1 dl hete olie. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze goed uitlekken. Wrijf of hak de pinda‘s fijn in een vijzel of keukenmachine. Schep de olie op 1 el na uit de pan en bak 2 fijngesneden sjalotjes, 1 geperst teentje knoflook en ½ tl garnalenpasta (trassi) circa 3 minuten in de achtergebleven olie. Voeg 1 tl sambal oelek, 1 à 2 tl tamarindepasta, 2 à 3 tl bruine suiker, 1 el ketjap manis, zout en 4 dl water toe en laat de saus op zacht vuur circa 5 minuten koken. Voeg eventueel meer water toe als de saus te dik is. De saus kan goed afgesloten 1 à 2 weken worden bewaard. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus