Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Saos Katjang (pindasaus)

Aantal personen:

Ingrediënten

300 gr rauwe (niet geroosterde pinda‘s)
2 fijngesneden sjalotjes
1 geperst teentje knoflook
½ tl garnalenpasta (trassi)
1 tl sambal oelek
1à 2 tl tamarindepasta
2 à 3 tl bruine suiker
1 el ketjap manis
zout
4 dl water

Bereiden

Roerbak 300 gr rauwe (niet geroosterde pinda‘s) circa 4 minuten in 1 dl hete olie. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze goed uitlekken. Wrijf of hak de pinda‘s fijn in een vijzel of keukenmachine. Schep de olie op 1 el na uit de pan en bak 2 fijngesneden sjalotjes, 1 geperst teentje knoflook en ½ tl garnalenpasta (trassi) circa 3 minuten in de achtergebleven olie. Voeg 1 tl sambal oelek, 1 à 2 tl tamarindepasta, 2 à 3 tl bruine suiker, 1 el ketjap manis, zout en 4 dl water toe en laat de saus op zacht vuur circa 5 minuten koken. Voeg eventueel meer water toe als de saus te dik is. De saus kan goed afgesloten 1 à 2 weken worden bewaard.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Sate van varkensvlees
Gebakken banaan 1 en 2
Thais zoetzuur kipgerecht
Chinese bouillonfondue
Vietnamese salade met garnalen

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes